Proizvodnja ostalih proizvoda od drveta, plute, slame i pruća

Adresa: Vlasotince
Opština: Vlasotince, 29. Novembra bb
Grad: Leskovac
Telefon: 016/87-77-85
Mobilni: 062/21-12-88;064/127-47-46
E-mail: vlasinapelet@gmail.com
Web: www.vlasinapelet.com

Detaljnije o firmi:

Vlasina Pelet doo je osnovano početkom 2013. godine kada je i počela sa radom fabrika za proizvodnju drvenih peleta koja posluje u sastavu preduzeća.

Fabrika je sagrađena na lokaciji koja se nalazi sa desne strane magistralnog puta M-9, Leskovac - Vlasotince tj. u industrijskoj zoni Opštine Vlasotince. Proizvodni pogon je uvezen iz Kine dok su prateće komponente proizvedene u Srbiji.

Fabrika kao repromaterijal koristi celulozu iz drveta i otpadnog drveta da bi proizvela pelet visoke gustine, koji je vrlo efikasno alternativno gorivo za kućne i industrijske grejne kapacitete. Drvena masa kao i otpad se nabavlja pretežno na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Kapacitet fabrike je 2t na sat, tj. od 15000t do 18000t godišnje.

Drveni pelet je ekološko gorivo koje se pravi od drvene mase (piljevine). Drvena masa se sitni i suši, a zatim sabija pod pritiskom.

Pelet je valjkastog oblika i prečnika i dužine najčešće. Veoma je pogodan za korišćenje jer zahteva mali skladišni prostor. Pogodan je i za upotrebu i iz razloga što se koristi u kotlovima koji mogu biti potpuno automatizovani, kao i zbog toga što stvara vrlo malo pepela.

Pelet, kao i biomasa uopšte, postaje sve češći vid grejanja jer je biomasa dugoročno rešenje dok ostalih vrsta goriva ima u ograničenim količinama.

Osim toga što je ekološki čisto, u poređenju sa drugim gorivima, pelet je i daleko isplativiji zbog svoje toplotne vrednosti.

Video Prezentacija

Kontaktirajte VLASINA PELET DOO.